Mandag - Fredag Åbent efter aftale+45 40 10 50 22 info@heilpraktikken.dkFuglemosesvinget 7, 8620 Kjellerup
BioVita-naturmedicin-homoeopati-heilpraktikken-Kjellerup.jpg

Ferietiden nærmer sig, og det er vigtigt at forberede sig godt. For at minimere risikoen for afbrydelser på grund af sygdom eller skader, kan du overveje naturlige præparater og tilskud. Planlæg din ferie omhyggeligt med f.eks. Coolakut sol og stikgel der køler, så du kan nyde den uden bekymringer. Coolakut indholder bl.a. aloe vera, vitamin E, morgenfrue og gode æteriske olie.

Solskoldning og insektstik

Når solen skinner, og sommeren er over os, er det vigtigt at beskytte vores hud. Solskoldning kan opstå, hvis vi opholder os for længe i solen uden solcreme eller med en for lav faktor. Samtidig følger insekterne med, og vi risikerer kløe og ubehag fra brændenælder og brandmænd. Heldigvis kan Coolakut Stik & Sol Gel hjælpe. Den køler og lindrer irriteret hud med ingredienser som aloe vera, vitamin E, morgenfrue og æteriske olier. Så husk at beskytte dig selv og din hud i solen!

Læsioner rifter og skader

Når det gode vejr lokker os udenfor, er det vigtigt at tage hensyn til vores krop og hud. Her er nogle råd til at håndtere forskellige skader og ubehag:

Rifter og Skader:
Når du udforsker naturen, kan rifter og skader opstå. Traumeel er et effektivt middel til at lindre smerter og fremme heling. Brug salven eksternt, og suppler eventuelt med tabletter eller dråber for skader i sener og led.

Hovedpine:
Hovedpine kan skyldes dehydrering, sollys eller overforbrug af nydelsesmidler. Neuralgie dråber kan lindre neurale smerter, inklusive hovedpine. Magnesium Diasporal 250 kan også hjælpe ved migrænelignende hovedpine.
Husk altid at konsultere en sundhedsprofessionel, hvis du oplever vedvarende smerter eller ubehag.

Svimmelhed og tømmermænd

Svimmelhed kan opstå på grund af høje temperaturer, utilstrækkelig væskeindtagelse, mangel på føde, termiske bade og ændringer i blodtrykket. Vertigoheel anbefales som en effektiv behandling for ikke kun svimmelhed, men også for transportsyge, herunder søsyge, luftsyge og køresyge.

Tømmermænd er ofte en del af ferieoplevelsen. Hvis du planlægger at drikke ekstra alkohol om aftenen, kan du forebygge med 10 dråber Nux Vomica Homaccord før du går ud. Tag yderligere 10 dråber når du kommer hjem, og 10 dråber den følgende dag. For at lindre hovedpine, drik vand med en salttablet og tag Neuralgie dråber.

God ferie

Kontakt Heilpraktikken her for rådgivning…

 

 

Pollen-allegi-Pollenplage-Heilpraktikken-dk-650.jpg

Så er der gang i pollenplagen igen! Pollentallet for birk er det højeste nogensinde målt i marts – læs pressemeddelelsen fra ritzau her

Ca. 20% af befolkningen lider i dag af en eller anden form for allergi og høfeber rammer ca 1 million danskere hvert år. Høfeber er allergisymptomer, som især rammer øjne og næse. Hvis du har høfebersymptomer, kan det være, fordi du har allergi over for pollen, husstøvmider eller dyr. Årsagerne vil ofte være leverbelastning, lækkende tarm, et ubalanceret bindevævsmiljø eller tungmetalbelastninger.

Der er mange utilfredsstillende resultater med den konventionelle behandling. Antihistamin-produkter sløver typisk og må ikke anvendes af børn, gravide og ammende. Langtidseffekten af antihistaminer er ofte, at man fravender kroppen at have histamin som en aktiv del af immunforsvaret. Kroppen tillader derfor flere antigener at trænge ind i organismen med yderligere allergier, intolerancer og svækkelse til følge.

Findes der naturmedicin imod høfeber?

Heldigvis er der meget at gøre naturmedicinsk og mange allergikere er klar til at forsøge andre terapiformer som f.eks. homøopati.

Der findes 3 effektive homøopatiske lægemidler til symptomerne.

  • Luffeel – tablet og næse-spray
  • Oculoheel – øjendråber
  • Histamin Injeel – organisk histamin

Hvis du vil gøre noget mere for at komme irritationen til livs, er genoprettelse af tarmfunktionen med SymbioLact og udrensning med Detox-kit også god forebyggelse.

 

Luffeel

Luffeel – effektiv middel mod pollen allegi – Køb hos HeilpraktikkenEffektiv kur med forebyggende tablet-del samt akutvirkende næse-spray.
Dosis: 1 tablet 3 x dagligt i 2-3 måneder før sæson.
Næsespray: 2 pust i hvert næsebor 2-5 x dagligt.

 

 

 

 

 

Oculoheel

Gode øjendråber mod bl.a. tåreflåd i forbindelse med allergi, Øjendråber til allergi og betændelse i øjne
men også til almindelig betændelse.
Også velegnede ved kontaktlinser.
Dosis: 1 – 2 dråber i hvert øje 2 til 4 x dagligt.

 

 

 

 

 

 

Histamin Injeel drikke-ampuller

Indeholder homøopatiseret organisk histamin der virker
som naturlig antihistamin.
Akut dosis: 1 drikkeampul dagligt. Ellers 2-3 ugentligt
Homøpatisk organisk histamin - naturlig antihistamin

 

 

brocosin-naturmedicin-mod-hoste-heilpraktikken.png

Forkølelse og hoste er en del af livet for både børn og voksne. Men en irriterende hoste kan være hård at holde ud, både for den der hoster og for dem omkring.

Brocosin er en homøopatisk hostemikstur, der er effektiv mod både tør og slimhoste. Den er også velegnet til børn, da den er uden alkohol og bivirkninger.

Brocosin indeholder en kombination af urter, der virker sammen for at lindre hosten. Urterne er:

  • Echinacea: En immunstimulerende urt, der hjælper kroppen med at bekæmpe infektionen, der forårsager hosten.
  • Tørret timian: En antiinflammatorisk urt, der virker beroligende på luftvejene.
  • Althea: En slimløsende urt, der hjælper med at opløse slim i luftvejene.
    Brocosin virker på flere måder for at lindre hosten:

Den dæmper irritationen i luftvejene, så hosten ikke bliver så voldsom.

Den hjælper med at opløse slim i luftvejene, så det lettere kan blive hostet op.

Den styrker immunforsvaret, så kroppen hurtigere kan bekæmpe infektionen, der forårsager hosten.

Brocosin er en god løsning for familier med børn, der lider af hoste. Den er effektiv, bivirkningsfri og smager godt.

Her er nogle tips til, hvordan du kan bruge Brocosin:

Børn under 1 år: 1 teskefuld 2-4 gange dagligt.
Børn 1-6 år: 2 teskefulde 2-4 gange dagligt.
Over 6 år: 2 teskefulde 3-6 gange dagligt.
Brocosin kan også bruges af gravide og ammende kvinder.

Husk altid at kontakte lægen ved tvivlstilfælde.

Vil du gerne vide mere om forbyggende produkter så kontakt Heilpraktikken på mail: info@heilpraktikken.dk eller på 40105022

Koeb-Viburcol-hos-heilpraktikken-dk-jylland.webp

Når de små har feber, griber mor og far til piller og stikpiller fra lægen, men der er et alternativ?

Hvis børnene har feber, tænker mange naturligt nok på at have et feberregulerende middel parat. Den feberramte krop giver både de yngste og forældrene ubehag om dagen, og en urolig søvn om natten.

Viburcol er et homøopatisk præparat der beroliger barnets krop. Det har ikke en direkte hæmmende virkning på feberen. Det gør at kroppens immunforsvar kan fungere som det skal under barnets sygdom. Barnet bliver jo syg med feber, for at blive raskt igen og denne proces i kroppen bør helst ikke blokeres.
Viburcol er overordnet til uro hos spæd- og småbørn med og uden feber

Viburcol kan anvendes fra første levemåned til ca. 5 år. Virker hurtig og effekt uden bivirkninger og frem for alt, så forstyrrer det ikke sygdomsbilledet, så barnet symptomer ikke kan misforstås.
Viburcol fås som stikpiller og som dråber.

Spændende observationsstudie med Viburcol

I et observationsstudie kommer Viburcol ud med de samme resultater som Acetaminofen der indeholder paracetamol, der virker febersænkende. Børnene kunne sågar bedre tåle Viburcol end den traditionelle medicin.

Læs om studiet her – download pdf

Husk altid at kontakte lægen ved tvivlstilfælde eller hvis feberen stiger kraftigt.

Vil du gerne vide mere om forbyggende produkter så kontakt Heilpraktikken på mail: info@heilpraktikken.dk eller på 40105022

Heilpraktikken-dk-Allergica-Raevekage-indholdstof.jpg

Vi vil gennem en periode fortælle jer om nogle af de indholdsstoffer, vi bruger i vores lægemidler.

Bræknødplante bedre kendt som Rævekage. Bliver brugt som homøopatisk middel til kvalme, utilpashed, vrede mv.
Bræknødplante bedre kendt som Rævekage. Bliver brugt som homøopatisk middel til kvalme, utilpashed, vrede mv.

Nogle gange vil vi fortælle om flere, men denne gang holder vi os til et enkelt indholdsstof – nemlig Strychnos nux vomica, på dansk bræknødplante eller nogen kender den måske som Rævekage.

De runde nødder på planten indeholder stryknin og er derfor giftige, hvis man spiser dem hele.

I den klassiske homøopati er “Nux vomica-personen” en stresset og fortravlet forretningsmand, som overbelaster sin lever med forretningsfrokoster i lange baner og som derfor har en dårlig fordøjelse og lider af for meget mavesyre.

Stressen går ham også på psyken, så han er vred og irritabel.

Bræknød bliver som homøopatisk middel derfor ofte brugt til kvalme, utilpashed og vrede.

D-vitaminer-SSI-rapport-Heilpraktikken.jpg

DR, TV2, m. fl. har stort fokus på et netop udgivet studie, som viser at et lavt niveau af D-vitaminer kan give et alvorligere corona forløb.

Niveauet af D-vitamin spiller en rolle for, hvor alvorligt er forløb med Covid-19 man får.
Det viser et studie, som forskere fra Statens Serum Institut (SSI) og Harvard University står bag, skriver SSI i en pressemeddelelse.

Danskere med lavt D-vitamin niveau, der blev smittet med Covid-19 i foråret 2020, havde dobbelt så stor risiko for et alvorligt forløb end danskere med tilstrækkeligt D-vitamin niveau, lyder det.
Studiet baserer sig på blodprøver fra Danmarks Nationale Blodbank, coronaovervågningsdata fra SSI og date fra Landspatientregisteret.

Læs rapport fra SSI her ….

Se publicering i det videnskabelige tidsskrift Scientific Reports her…

Af: Laura Kirkebæk-Johansson

hash-medicin1-1200x800.jpg

Det amerikanske kræft-institut anerkender nu cannabis som kræftbehandling Det har længe været en velkendt viden blandt forskellige teoretikere, men nu erkender den amerikanske regering officielt, at cannabis rent faktisk er i stand til at slå kræftceller ihjel.

faste1.jpg

Hvad sker der i kroppen når man faster? Hvordan gør man – og hvor længe? Faste er en anden sikker og meget effektiv måde at afgifte sig på.

Spirulina1.jpg

Forskerne har opdaget tusinder af "semi-essentielle" næringsfaktorer i planteføde, som beskytter imod sygdomme. Den eneste måde, man kan være sikker på at få nok af disse vitale stoffer - de såkaldte phytonæringsstoffer - er at spise fuldværdige, næringsrige fødemidler.

hpc-vaccine1.jpg

Læger: En ud af 500 piger bliver alvorligt syg af at få HPV-vaccinen. Antallet af piger, der er blevet syge efter at fået HPV-vaccinen, stiger voldsomt og er nu langt større end først antaget, advarer Danmarks førende læge på området.

2324860-krfthoved-carsten-vagn-hansen1.jpg

Hvis jeg får kræft, vil jeg nægte at modtage almindelig behandling med kemoterapi. Jeg mener, behandlings-resultaterne er for dårlige. Og at alt for mange dør af selve behandlingen.

glas-vand1-1200x798.jpg

Omkring 70 pct. af et voksent menneskes kropvægt er væske. Heri flyder vores næringsstoffer, affaldsstoffer og signalstoffer. Vi kan leve uden mad i mere end en måned, men kun en uge uden vand. Får vi for lidt væske, bliver vi ukoncentrerede, irritable og endda konfuse.

hormoner.jpg

Debatten i disse dage går på, at kvinder i overgangsalderen, der får ordineret hormoner, for at fritage dem fra de hormonelle ulemper der kan være i klimakteriet, er mere disponeret for brystcancer end de ellers ville have været.

Vores motto er:

"din krop kan selv og skal selv, og så er det op til vores faglige evner at se hvad skal til for at det kan ske.”

Er du blevet interesseret, så kig endeligt videre på siden. Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os.

Copyright Heilpraktikken 2023. Alle rettigheder er reserveret. CVR: 40378782