Mandag - Fredag Åbent efter aftale+45 40 10 50 22 info@heilpraktikken.dkFuglemosesvinget 7, 8620 Kjellerup

Alvorlig syg af HPV vaccinen

hpc-vaccine1.jpg

Læger: En ud af 500 piger bliver alvorligt syg af at få HPV-vaccinen

Antallet af piger, der er blevet syge efter at fået HPV-vaccinen, stiger voldsomt og er nu langt større end først antaget, advarer Danmarks førende læge på området.

Langt flere piger end først antaget er blevet alvorligt syge efter at have fået HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft.

Et realistisk bud er nu, at en ud af 500 piger – eller 1.000 ud af de af de cirka 500.000 vaccinerede – oplever alvorlige bivirkninger.

Sådan lyder det fra Jesper Mehlsen, overlæge på Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital.

– Det er kommet som en overraskelse for os, for vi havde i første omgang skudt på, at det var en ud af 10.000. Det er nok snarere en ud af 500, siger Jesper Mehlsen, der driver et af de fem regionale HPV-centre, som åbnede 1. juni, og han skal stå i spidsen for at koordinere arbejdet på tværs af landet.

Jesper Mehlsen, som selv har været med til at forske i HPV-vaccinen og selv har vaccineret 3.000 piger, erkender, at argumenterne for at bruge den begynder at tynde ud.

– Den der vægtskål, der hedder, hvad vi forebygger, og hvad omkostningerne er, begynder at bevæge sig nedefter. Det skal man være opmærksom på, siger Jesper Mehlsen, som i øjeblikket har fået henvist 360 piger til undersøgelse

Også praktiserende læge Stig Gerdes frygter, at flere tusinde danske piger formentligt er blevet syge af HPV-vaccinen.

– Det vil desværre ikke komme bag på mig, hvis vi ender med at nå op på, at vi har adskillige tusinde, som er blevet syge. Jeg er selv holdt op med at vaccinere for et par år siden, siger Stig Gerdes, som har vaccineret cirka 100 patienter.

– Mere end en håndfuld af dem er blevet syge efter vaccinen. Flere af dem meget, meget alvorligt og helt ødelæggende, siger han.

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF), der selv stod i spidsen for at få hpv-vaccinen, Gardasil, indført i Danmark tilbage i 2008 siger nu til metroxpress, at hun vil have den afskaffet.

– At vi har så mange, måske op til 5.000 unge piger, som lige pludseligt bliver så syge, må have den konsekvens, at vi simpelthen stopper vaccinen. Jeg var den første, som sagde et stort ‘ja’ til den, men nu vil jeg også være den første til at afskaffe den, for vi politikere må tage ansvar for, at vi har indført den. Ikke mindst i lyset af, at vi jo rent faktisk slet ikke har nogen behandlingsmuligheder at tilbyde de allermest syge, siger hun.

Vores motto er:

"din krop kan selv og skal selv, og så er det op til vores faglige evner at se hvad skal til for at det kan ske.”

Er du blevet interesseret, så kig endeligt videre på siden. Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os.

Copyright Heilpraktikken 2023. Alle rettigheder er reserveret. CVR: 40378782