Mandag - Fredag Åbent efter aftale+45 40 10 50 22 info@heilpraktikken.dkFuglemosesvinget 7, 8620 Kjellerup

Hormoner til kvinder i overgangsalderen:

hormoner.jpg

Debatten i disse dage går på, at kvinder i overgangsalderen, der får ordineret hormoner, for at fritage dem fra de hormonelle ulemper der kan være i klimakteriet, er mere disponeret for brystcancer end de ellers ville have været.

Det er helt klart min opfattelse, at der er en sammenhæng mellem indtagelse af hormoner og øget risiko for cancer.

Min erfaring er, at indtagelse af hormonerne, kun er en udskydelse af problemerne. Fordi de fleste kvinder får endnu større gener, når de så på et tidspunkt ønsker at stoppe hormonbehandlingen. Derfor hører jeg også ofte på min klinik, at mange læger anbefaler, at man fortsætter med at tage hormoner resten af livet.

I min klinik har jeg mange kvinder, der kommer med hedeture, tynde slimhinder, humørsvingninger samt alle de andre symptomer der er på, at hormonerne ikke fungerer som de skal i overgangsalderen.

I løbet af samtalen kommer det ofte frem, at der i kortere eller længere perioder, siden puberteten, har været ubalancer i menstruationen. Symptomer som uregelmæssig menses, næsten ingen eller kraftig blødning, underlivssmerter, hovedpine, migræne, PMS m.m. har i perioder været en del af cyklussen. Derfor mener jeg, at det er vigtigt at afbalancere hormonerne, når de nu fortæller os, at alt ikke er som det skal være. Vi tror, at fordi de fleste af vores medsøstre også har de problemer, så er det sådan det skal være at være kvinde. Men sådan er det ikke ikke. Det gør ikke ondt at have menses og vores humør skal ikke svinge som et pendul. Vi er så privilegerede som kvinder, at vi menstruerer og på den måde nemt kan fornemme om alt er som det skal være.

På min klinik vil jeg behandle den slags problemer med homøopati og også med vitaminer og mineraler hvis der er mangler. I nogle tilfælde kan det være en fordel, at ændre kosten helt eller delvist. Der er jo ingen grund til at vente til at vi kommer i overgangsalderen, hvor det ofte bliver så ulideligt, at det er nødvendigt at tage hånd om det.

Når jeg behandler med homøopati, tilfører jeg ikke kroppen hormoner, men får kroppen til selv at producere og balancere hormonerne. Som jo helt klart er en naturlig proces for kroppen. Min holdning er også her, at kroppen kan selv og skal selv.

For kvinder der er i overgangsalderen, og som ikke har været i hormonbehandling, er der tale om en forholdsvis hurtig behandling, før krop og humør igen er til at være i nærheden af.

Men hvis du har taget hormoner i en periode, kan behandlingen godt strække sig over en længere periode.

Hvis du er én af ovennævnte kvinder, så ring til os for at høre nærmere…………

Vores motto er:

"din krop kan selv og skal selv, og så er det op til vores faglige evner at se hvad skal til for at det kan ske.”

Er du blevet interesseret, så kig endeligt videre på siden. Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os.

Copyright Heilpraktikken 2023. Alle rettigheder er reserveret. CVR: 40378782