Spis efter din blodtype

11151004_10207031281365257_1603004477893674418_n[1]Vores blodtype er hele nøglen til vores immunsystem, idet det kontrollerer påvirkningen af virus, bakterier, infektioner, kemikalier, stress m.v.. Immunsystemet definerer via vores antigener, hvad der er “ven” og “fjende” med den hensigt at ødelægge “fjenden”, hvilket det gør ved at danne antistoffer. Ved den føde vi indtager påvirker vi altså vores immunsystem.

Den amerikanske læge og naturlæge Peter D’Adamo, der har forsket videre på faderen James D’Adamo’s forskning gennem 30 år, siger, at de fire blodtyper; O, A, B og AB, har forskellige antigener og derfor også forskellige “venner” og “fjender” – dvs. at en fødevare, som er en “ven” for en blodtype kan være en “fjende” for en anden.

Det er logisk, at blodet der transporterer vores næring rundt i kroppen, også må have betydning for, hvilken kost vi kan tåle.

Kosten vi spiser er blevet undersøgt for lektiner og er herefter blevet opdelt efter de fire forskellige blodtyper, således at der for den enkelte blodtype er taget hensyn til hvilke madvarer der for din blodtype er “meget gavnlig”, “neutral” og ting du skal “undgå”.

Denne måde at opdele kosten på er helt unik, således at du selv kan være i stand til at afbalancere din krop ved dit valg af kost.

Af sygdomme der har vist sig at have en meget gavnlig effekt af denne kostændring, kan nævnes:

  • Hormonelle ubalancer af enhver art
  • Kredsløbsproblemer, herunder
    • – højt blodtryk
    • – forhøjet kolesterol og
    • – div. andre hjerte og kar sygdomme
  • Hudsygdomme som
    • – eksemer,
    • – psoreasis m.m.
    • – vægtproblemer.

Jeg kan i den forbindelse ikke lade være med at nævne de meget gode resultater i.f.m. cancerbehandling.

Blodtype O – Jægeren (41%)

For ca. 50.000 år siden var alle mennesker type O og levede hovedsagligt afkød, foruden bær, nødder og maddiker.

For ca. 20.000 år siden havde menneskene bredt sig ud over Europa og Asien og senere også til Australien og Amerika

Type O er naturlige kødspisere ( med et højt mavesyreindhold), som dog også har brug for frugt og grøntsager. De tåler hverken mælkeprodukter eller korn (bortset fra en smule rug og ris).

Blodtype A – Agerdyrkeren (44%)

Omkring 15.000 år før kristus opstod blodtype A i Vesteuropa, hvor den meget hurtigt blev dominerende. Den bestandige jagt på kød minimerede dyrebestanden, så mennesket begyndte at dyrke jorden og spise korn. Dette krævede, at de udviklede et nyt fordøjelses- og immunsystem og dermed en ny blodtype.

Type A er naturlig vegetar ( lav mavesyre), som af kødsorter kun tåler lidt kylling og kalkun. Lige som type O tåler de ikke mælkeprodukter.

Blodtype B – Nomaden (10%)

10.000 år f.Kr. opstod type B i Asien og mellemøsten hos de kaukasiske og mongolske stammer. De var normader og hyrder og kunne derfor ikke dyrkejorden, men levede hovedsagligt af kød og syrnede mælkeprodukter. B – typen er robust og tåler en meget varieret kost, selvom visse kød- og korntyper samt nødder skal undgås.

Blodtype AB – Kamæleonen (5%)

Denne type opstod for 10-1200 år siden og er formentlig startet med nomade krigere ( type B), der oversvømmede det faldne Romerrige og resten af Europa.

Type AB er en sammenblanding af type A og B og tåler mere kød og mælkeprodukter end type A.