Biokemi

Biokemi stammer fra Dr. Wilhelm Heinrich Schuessler er en af det forrige århundredes store begavelser og en mand hvis videnskabelige visioner var langt forud for sin tid. Han var ikke blot dr. med, han var også fysiologisk kemiker og fysiker, og hans skarpe og analytiske sans formåede at koordinere samtidens store videnskabsmænds fysiologiske opdagelser.

Som praktiserende læge var han i stand til at lade sine omhyggeligt udarbejdede teorier blive afprøvet, og de strålende resultater, han opnåede, førte til udarbejdelsen af hans enestående system om celle-terapi, som han gav navnet Biokemi.

Biokemis betydning

Ordet “biokemi ” kommer af det græske ord bios, der betyder “liv” og kemi er den gren af lægekunsten, som beskæftiger sig med de kemiske forandringer, der findes i en levende organisme.

Dr. Schuesslers 12 biokemiske lægemidler, der omtales som mineralske salte eller celle-salte, er helt uskadelige, de er ikke medicin i nogen som helst betydning. De tilfører simpelt hen organismen de mangledende elementer, der er fremstillet homøopatisk, i en form der sørger for, at de meget let optages i organismen og hurtigt bringer denne i balance og harmoni.

Calc. Flour, Kalium Flourid:

Er en meget vigtigt del af knogler, tænder, bindevæv, lunger, nyrer og hjerte. Letter fødeoptagelsen.

Calc. Phos., Kalcium Fosfat:

Dette cellesalt arbejder meget parallelt med Calc. Flour. og har en vævsopbyggende effekt i hele organismen. Hvis dette cellesalt mangler i fordøjelsesvæskerne vil der opstå kalkmangel, uanset om der tilføres rigeligt gennem kosten. Har stor betydning for proteinudnyttelsen. Virker meget styrkende.

  • Calc. Sulps., Kalcium Sulfat:

Findes i muskler, bindevæv og galde. Medvirker til nedbrydningen af de røde blodlegemer. Indgår i alle overflader i organismen og kaldes med rette et bindevævsmiddel.

  • Ferr. Phos., Jern Fosfat:

Er en vigtig del af blod, muskelceller og lymfekar. Er en meget vigtig del af organismens iltforsyning.

  • Kali Mur., Kulium Klorid:

Findes i muskler, nerver, blodceller og hjernen. Medvirker til fibrindannelsen og til produktionen af saltsyre.

  • Kali Phos., Kalium Fosfat:

Findes i alle celler og legemsvæsker. Specielt i rygmarv og nervefibre.

  • Kali Sulph., Kalium Sulfat:

Findes i hudens og slimhindernes celler. Holder huden fugtig og porerne åbne. Fremmer dannelsen af en sund overhud.

  • Mag. Phos., Magnesium Fosfat:

Dette cellesalt findes i knogler, rygmarv , hjerne, muskler og blodceller. Bruges til alle kuldskære personer. Godt til kramper af alle slags. Kaldes også smerte-cellesaltet.
I akutte tilfælde af kramper eller smerter laves en “varm 8”, hvor man blander 10-12 dråber i et glas vand og drikker det i små slurke.

  • Nat. Mur., Natrium Klorid:

Den vigtigste væskeregulator. Kontrollerer vandfordelingen i vævene. Virker mod tørhed eller for meget væske i kroppen. Udskiller affaldsstoffer og anvendes særligt ved medicinforgiftninger.

  • Nat. Phos., Natrium Fosfat:

Virker som igangsætter for de biokemiske reaktioner, nedbrydning af urinsyre, mælkesyre og galdesten. Holder blodet alkalisk. Sørger for nyrernes syre/baseregulerende funktion.

  • Nat. Sulph., Natrium Sulfat:

Et meget vigtigt cellesalt for bugspytkirtlen, nyrerne, tarmene og leveren. Findes i vævsvæskerne omkring cellerne. Regulerer vandmætheden i de intercellulære væsker ved at fjerne overflødigt vandindhold. Fjerner slagger.

  • Silicea, Kisel Oksyd:

Dette cellesalt er en bestanddel af alle celler. Specielt bindevæv, hud og hår. Det kaldes for det homøopatiske skønhedsmiddel. Virker rensende og eliminerende.